Danie liofilizowane Lyofood eko daal z soczewicy z kaszą jaglaną 370 g
Dal to indyjska, gęsta zupa z soczewicy, która rozgrzeje każdego na długie godziny.
Doceń jej prostotę, aromat i kremową konsystencję, a szybko stanie się twoim ulubionym daniem liofilizowanym.
Czerwona soczewica w kompozycji aromatycznych przypraw, ugotowana w kokosowo-pomidorowym sosie. Dla dodania charakteru w towarzystwie chrupiącej, zielonej soczewicy i odrobiny oliwy z oliwek. Naszą wersję dalu serwujemy z bezglutenową kaszą jaglaną.
To danie jest źródłem białka, ma niską zawartość tłuszczu i cukru.
Składniki: PL: kasza jaglana 37%,pomidory (pomidory, sok pomidorowy)*14 %,czerwona soczewica*12%,napój kokosowy 12%,cebula*,soczewica zielona* 5%,oliwa z oliwek*,sól,przyprawy*,kumin*,kurkuma*,imbir*; EN: millet* 37%,tomatoes (tomatoes, tomato juice)14%,red lentils*12%,coconut milk*12%,onion,*green lentils,green lentils*,salt,spices*,cumin*,curcuma*curcuma*
- Waga netto: 97g
- Waga po zalaniu: 370 g
- Kcal: 399
- Kod EAN: 5902768107838
- gluten free
- lctose free
- danie wegańskie
Przygotowanie: 1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj 273 ml gorącej, przegotowanej wody - linia pomocnicza nr. 1 (patrz w środku). 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie, smacznego.
Marka Lyo Food to uznana na całym świecie polska firma zajmująca się produkcją dań liofilizowanych opartych na produktach naturalnych, ze sprawdzonych, certyfikowanych i własnych upraw. Wszystkie dania przed obróbką termalną są przygotowywane tak jakby zaraz miały trafić na stół. Dzięki temu ich smak jest wyrazisty i „prawdziwy”. Poza tym firma od początku stawia na naturalność – zero konserwantów. Dania pakowane są bezpośrednio po tym jak wyjeżdżają z komory liofilizacyjnej. Marka LyoFood jest dumna z faktu, że cały proces przygotowywania dań utrzymują we własnym zakresie.